Blog

6 eigenschappen van goede bouwspecialisten

Leestijd: 3 min

Een goede bouwspecialist…

1. Zorgt voor goede communicatie

Hoofdaannemers willen niets liever dan een reeks geschikte offertes om uit te kiezen. Offertes van bouwspecialisten die begrijpen wat de opdracht inhoudt. Die expert zijn in het soort werk dat gevraagd wordt. Die voldoen aan alle gestelde criteria en beschikken over de juiste bouwkenmerken. En die een indrukwekkend portfolio van vergelijkbaar werk kunnen laten zien. Misschien ben jij die ideale partij wel. Nu nog ervoor zorgen dat de hoofdaannemer dit ook weet. Goede communicatie is daarin de sleutel. Reageer zo snel mogelijk op een aanvraag en laat zien dat je begrijpt wat de hoofdaannemer wil. Tot in detail.

2. Laat zien wat hij in huis heeft

Jij bent trots op je werk en overtuigd van je eigen kunnen. Nu is het zaak om ook hoofdaannemers daarvan te overtuigen. Om dat voor elkaar te krijgen is het belangrijk  om te laten zien wat je al gedaan hebt. Zorg daarom voor een portfolio met referentieprojecten, waarin je laat zien wat jij allemaal kan. Bijzondere projecten waaraan jij hebt meegewerkt. Creatieve oplossingen die je vond voor problemen die je tegenkwam. En werk waaruit blijkt dat jij heel uiteenlopende klussen aankan. Zorg ook dat je certificaten en keurmerken goed zichtbaar zijn. Zo weet een hoofdaannemer dat jij degene bent wie hij moet hebben.

3. Zorgt dat hij overzicht houdt

De administratie en communicatie overzichtelijk bij elkaar hebben is ontzettend belangrijk. Zeker bij grotere projecten verlies je al snel het overzicht. Documenten die je nodig hebt voor de offerte, eindeloze mailwisselingen, verzamelingen Excel-sheets of zelfs WhatsApp-gesprekken… Het loont de moeite om hier orde en structuur in aan te brengen. Zo voorkom je dat je iets over het hoofd ziet en fouten maakt. En zo kun jij je richten op wat echt belangrijk is: mooie klussen binnenhalen en topkwaliteit leveren.

4. Vergroot zijn netwerk

Calculator, inkoper en werkvoorbereider werken graag met partijen die zij al kennen en waar zij een persoonlijke relatie mee hebben. Het is dus de moeite waard om actief nieuwe mensen te leren kennen en te zorgen dat zij jou weten te vinden. Gelukkig is dat nu makkelijker dan ooit.

5. Vult zijn profiel aan op 12Build

De makkelijkste manier om op al deze punten maximaal te scoren? Een volledig profiel op 12Build. Reageren op offerte-aanvragen was nog nooit zo eenvoudig. Op je profiel laat je zien wie je bent, wat je expertises zijn en welke kwalificaties je hebt. En dat laat je niet alleen zien aan je bestaande contacten, maar juist ook aan calculatoren en inkopers die jou nog niet kennen. 12Build maakt het voor hoofdaannemers namelijk makkelijk om te filteren op bouwspecialisten met wie het bedrijf al eens heeft gewerkt. Zo weten ook de collega’s van jouw contacten je moeiteloos te vinden. Met een uitgebreid bedrijfsprofiel op 12Build ben je ook nog eens beter zichtbaar op Google. Bovendien heb je al je communicatie overzichtelijk bij elkaar, net als de documenten die je voor het project nodig hebt. Zo haal jij de opdrachten binnen die het beste bij je passen.

6. Is te vinden op sociale media

Je vindt 96 procent van de Nederlandse bevolking op een of meerdere sociale media. WhatsApp is de meest gebruike app, met daarna Facebook, Instagram en Youtube. Op zakelijk vlak is LinkedIn het meest populair. Veel gebruikers, veel mensen om aan te spreken en te vertellen over wat jij doet, toch? Op sociale media kun je nieuwe mensen in je doelgroep bereiken, contact houden met je relaties en updates posten over jouw bedrijf. Op sociale media kun je ook feedback ontvangen van klanten. Zowel positief als negatief. Is iemand heel blij met werk dat jij hebt gedaan? Vraag ze om een recensie achter te laten op jouw bedrijfspagina op Facebook. Laat iemand een negatieve reactie achter? Dan is het aan jou om daar zo goed mogelijk op te reageren. Van feedback kun je leren.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tiffany Frasa
Geschreven door

Tiffany Frasa

Ook interessant voor jou

Kies voor meer overzicht

ga voor betere projectbeheer en afhandeling
Wil jij de projectadministratie en -communicatie gemakkelijker afhandelen? Snel geschikte bouwspecialisten vinden? Met 12Build Matchmaker:
Bitmap - 6 eigenschappen van goede bouwspecialisten
Path 2 1 - 6 eigenschappen van goede bouwspecialisten
Logo 12build FC - 6 eigenschappen van goede bouwspecialisten