Blog

12Build volgens HS-Projects: vreemde eend met ambities vindt aandacht via 12Build

Leestijd: 5 min

HS-Projects noemt zichzelf een vreemde eend die tussen de grotere spelers wil staan. De totaalinstallateur ziet met 12Build een hoopvolle toekomst en heeft zelfs een button op de website gezet waarmee klanten direct bij hun 12Build-bedrijfsprofiel terechtkomen.

“We willen het onze klanten zo makkelijk mogelijk maken een aanvraag bij ons te doen”, legt DGA Marc Heussen uit. “Daarom hebben we direct een button naar 12Build op de website staan. Dat is nu eenmaal de makkelijkste manier. Hoofdaannemers zijn op zoek naar bevestiging van ons specialisme. Dat laten we in één oogopslag zien in ons 12Build-profiel.”

Over Marc

Marc Heussen is DGA bij HS Projects: Directeur Groot Aandeelhouder. “Maar ik vind dat DGA staat voor ‘Doet Gewoon Alles’”, zegt hij lachend. Marc heeft een achtergrond in elektrotechniek, marketing én bedrijfskunde. Een veelzijdige alleskunner die niet stil kan zitten.

Over HS-Projects: totaalinstallateur in technische oplossingen

Het bedrijf HS-Projects is door Marc in 2019 opgericht met Cornell Jaspers. “Dat begon toen we een projectenclub overnamen”, zegt Marc. “We gingen al snel van 8 man personeel naar 23. Ik werk niet van 9 tot 5, maar soms gewoon tot 4 uur ‘s nachts, tot ik in slaap val.” Marc en Cornell startten het bedrijf vanuit de wens ‘wat te gaan maken’. “We waren al ondernemers in de technische dienstverlening, maar onze handen jeukten om meer te doen.”

De naam HS-Projects staat in lijn met het andere bedrijf: Heuma Services. “Vandaar ook de naam: HS-Projects, Heuma Services Projects.” Een ongelukkige naam, vindt hij, maar het is niet anders. De naam blijft, tenzij het bedrijf ooit overgenomen wordt.

In juni 2019 startte HS-Projects in haar huidige vorm. Het bedrijf nam een projectorganisatie over met acht medewerkers. Zij waren al jaren actief in de retail. HS-Projects is inmiddels een totaalinstallateur en doet zowel installatie en service als onderhoud. Het bedrijf heeft twee goedlopende vestigingen: één in Amersfoort en één in het Limburgse Sittard. Daar is per 1 augustus ook een nieuwe vestiging in Breda bijgekomen.

Waarom 12Build: Vreemde eend onder de aandacht brengen

HS-Projects wil onder de aandacht komen bij hoofdaannemers. “We hebben sterk de behoefte om onze naam verder in de markt te brengen en het unieke concept van HS-Projects bij andere bedrijven te introduceren.” Wat er dan zo uniek is aan HS-Projects? Het bedrijf is een totaalontzorger op het gebied van installatietechniek. Nóg unieker, vindt Marc, is de bedrijfscultuur. “Op ons kantoor in Sittard hangt een poster waar op staat: ‘Bij HS-Projects mag je niks proberen & je mag bij HS-Projects niet je best doen.’ Bij HS-Projects mag je het regelen, samen met de opdrachtgever.”

“12Build biedt ons de expertise die we nodig hebben op marketingvlak.”


Marc is ervan overtuigd dat je niet alles zelf moet doen, maar alleen de dingen waar je goed in bent. “Daarom hebben we ons aangesloten bij 12Build. Jullie bieden ons de expertise die we nodig hebben op marketingvlak.” HS-Projects belt nog steeds hoofdaannemers waarvan zij denken dat ze iets voor elkaar kunnen betekenen. 12Build is een goede aanvulling op die activiteiten. “Een extraatje. Het is belangrijk dat als klanten ons via 12Build vinden, ze ons ook durven uitnodigen”, zegt Marc. “Dan komen we in gesprek en zien klanten dat wij goed zijn in wat we doen.”

HS-Projects werkte tot een paar maanden geleden niet voor aannemers, maar zag wel het enorme potentieel van die markt. Marc: “Als je die switch maakt, ga je op zoek naar de beste manier om dat te doen. Dat is hoe we bij 12Build terecht kwamen.” En het heeft direct resultaat. HS-Projects heeft binnen de korte tijd dat ze met 12Build werken direct aanvragen gekregen. Marc: “Het mag natuurlijk altijd meer, maar ik ben me er ook van bewust dat we pas net gestart zijn. We willen uitgedaagd worden met aanvragen. Dit bedrijf heeft de ruimte om het op te pakken.” 

Een groot voordeel voor Marc is dat de hoofdaannemers die HS-Projects al kenden, nu ook aanvragen doen via 12Build in plaats van via de mail. “Dat maakt het aanvraagproces voor beide partijen een stuk overzichtelijker”, zegt hij. “Hoofdaannemers doen met 12Build meerdere aanvragen in één keer, met maar een paar drukken op de knop. Uiteindelijk zeg ik wel: al stuur je een postduif. Ik krijg gewoon graag aanvragen.”

“Al stuur je een postduif. Ik krijg gewoon graag aanvragen.”

 

De grote voordelen: overal op nummer 1 staan

“We zijn niet cheap geweest met ons 12Build-abonnement, maar we hebben gelijk vol ingezet”, zegt Marc. “Wij willen als bedrijf bovenaan staan op alle lijstjes waar we bovenaan kunnen staan, dus ook hier. We willen nummer 1 zijn.” Marc doelt op de zoekresultaten die hoofdaannemers krijgen als ze zoeken naar de geschikte bouwspecialist voor een project. In de database filteren hoofdaannemers op referentieprojecten, keurmerken, afstand tot het project en vooral specialisaties. HS-Projects wordt als totaalinstallateur in 12Build gevonden als hoofdaannemers zoeken naar Elektrotechnische installaties en Communicatie- en beveiligingsinstallaties.

Een ander voordeel van 12Build vindt Marc dat hoofdaannemers hem als favoriet kunnen markeren als ze tevreden zijn over de samenwerking. “Een aantal van onze vaste partners doet dat al en we motiveren hoofdaannemers ook om dat te blijven doen bij ons.”

De bouw digitaliseert, maar niet zo snel als dat Marc wil

Als je het belang van techniek duidelijk hebt in je bedrijf, dan gaat digitalisering een stuk sneller. “Digibeten bijscholen werkt vaak al heel goed”, zegt hij. “En als je dan bij nieuwe krachten laat zien hoe leuk en makkelijk de techniek is, digitaliseer je jouw bedrijf snel.” Marc zegt zelf het geluk te hebben in de installatietechniek te zitten. “Hier weten veel mensen wel hoe techniek werkt.”

HS-Projects werkt zelf ook steeds digitaler. “Niet meer de tekeningen hardcopy uitwerken, maar gewoon digitaal. Datzelfde geldt voor de urenverwerking van mijn collega’s en de verwerking van opdrachtbonnen. Alle mogelijkheden zijn hier, maar ik ben me er ook van bewust dat we digitale oplossingen nog niet maximaal gebruiken. De bouw is natuurlijk een vrij traditionele branche.” 

Marc vindt dat 12Build zeker bijdraagt aan de digitalisering van de bouw. “Als je kijkt naar de afgelopen 15 jaar, dan zijn we, voor de traditionele bouwbranche, relatief snel overgegaan van papieren aanvragen naar online aanvragen. Het feit dat 12Build daar een platform voor biedt, is zeker een uitkomst.”

Samenwerken met 12Build: contact met de collega’s

Het interview met Marc was voor het eerst sinds de coronacrisis weer op locatie. Op kantoor in Amersfoort. “Dat vind ik sowieso al leuk”, zegt Marc, “dat jullie nu weer af en toe langs kunnen komen.” Niet alleen content marketeer Tiffany Frasa zat op locatie, maar ook accountmanager Martijn Brouwer. Gewoon, aan de koffie, tegenover elkaar.

Marc: “Ik heb vooral contact gehad met Martijn. Als ik hem zeg dat ik iets wil veranderen, pakt Martijn het direct op.” Dat gebeurde ook bij het aanmaken van het profiel voor de HS-Projects-vestiging in Sittard. “Als ik begin te mopperen, wordt er proactief op gereageerd.”

Marc vindt het vooral fijn dat 12Build niet een samenwerkingspartner is die het bedrijf dingen oplegt, maar dat je echt in gesprek kunt gaan. “Elkaar daarin vinden en kennis delen. Dat is pas echt samenwerken.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tiffany Frasa
Geschreven door

Tiffany Frasa

Ook interessant voor jou

Kies voor meer overzicht

ga voor betere projectbeheer en afhandeling
Wil jij de projectadministratie en -communicatie gemakkelijker afhandelen? Snel geschikte bouwspecialisten vinden? Met 12Build Matchmaker:
Bitmap - 12Build volgens HS-Projects: vreemde eend met ambities vindt aandacht via 12Build
Path 2 1 - 12Build volgens HS-Projects: vreemde eend met ambities vindt aandacht via 12Build
Logo 12build FC - 12Build volgens HS-Projects: vreemde eend met ambities vindt aandacht via 12Build