Blog

De uitgebreide database van 12Build: zoek naar bouwspecialisten voor jouw project

Leestijd: 4 min

De database van 12Build telt ruim 2,3 miljoen Europese bouwspecialisten. Die hebben we er niet allemaal handmatig in gezet, maar we krijgen daar hulp bij van hoofdaannemers en de bouwspecialisten zelf. Bouwspecialisten optimaliseren hun profiel om gevonden te worden door hoofdaannemers en hoofdaannemers voegen bouwspecialisten toe met wie zij willen samenwerken. Een win-winsituatie. 

Maar de database draait niet alleen op gegevens van onze klanten. Bij 12Build hebben we databasespecialisten in dienst die elke dag de database controleren, wijzigingen doorvoeren en de database verbeteren. 12Build heeft een data-afdeling en een Customer Success-afdeling die samen bijdragen aan het succes van de database. Onze Customer Success-collega’s hangen elke dag aan de lijn met onze klanten om bedrijfsprofielen van bouwspecialisten te optimaliseren. Dat is goed voor de bouwspecialist die duidelijk in beeld wil zijn bij de hoofdaannemer, maar ook zeker voor de hoofdaannemer. Zo maken hoofdaannemers de beste keuze voor een bouwpartner.

Een slechte database heeft veel nadelen: het is onder andere niet overzichtelijk, het kost veel tijd om te vinden wat of wie jij nodig hebt en je maakt minder goede keuzes, omdat je simpelweg niet alle informatie hebt. De database van 12Build zorgt ervoor dat je op basis van door ons aangeleverde data weet waar je aan toe bent. Wil je de financiële gezondheid weten van een bouwspecialist? Referentieprojecten van bouwspecialisten zien? Heb je een specifiek certificaat of keurmerk nodig voor een ingewikkeld project? De 12Build-database helpt jou bij het maken van de beste keuze.

Hoofdaannemers vinden de beste match

Hoofdaannemers werken met Matchmaker om de beste partner voor een bouwproject te vinden. Zij breiden zelf de database uit met gegevens van hun favoriete bouwspecialisten. Zo is 12Build ooit begonnen: met de database van Nieuwenhuis Bouwbedrijf. Een kleine database met slechts honderden namen, adressen en telefoonnummers die jaar na jaar groter is geworden.

Hoofdaannemers hebben met Matchmaker ook zelf de mogelijkheid gegevens aan te vullen in de profielen van bouwspecialisten. Denk hierbij aan specialisaties en e-mailadressen.

Veranderingen aan de database komen vaak via hoofdaannemers bij onze data-agents terecht. Dat zijn bijvoorbeeld verzoeken om dubbele bouwspecialisten uit de database te halen, onjuiste specialisaties te verwijderen en onjuiste e-mailadressen aan te passen.

De match die 12Build daarna helpt maken tussen hoofdaannemer en bouwspecialist komt tot stand door ruim 20 filters. Hoofdaannemers filteren in de database op werkonderdeel, bouwsector, certificaten, keurmerken, afstand tot werk, rekenbereidheid en nog veel meer. Dus vergeet het zoeken in ordners naar telefoonnummers en e-mailadressen of Googlen naar de juiste bouwspecialisten. Alle specificaties die jij van bouwspecialisten in elk werkonderdeel wil weten, hebben wij voor je klaarstaan. Wij zijn de B2B-datingsite van de bouw.

Bouwspecialisten met abonnement staan bovenaan in de zoekresultaten

12Build biedt bouwspecialisten drie mogelijkheden voor hun bedrijfsprofiel. De eerste mogelijkheid is een gratis profiel. Met zo’n profiel zijn bouwspecialisten alleen te vinden op hun bedrijfsnaam. Dat levert natuurlijk relatief weinig op. Daarom nemen we veel bouwspecialisten mee naar de volgende stap: een Activator abonnement.

Met een Activator abonnement ‘activeert’ een bouwspecialist het profiel en zien hoofdaannemers wie ze zijn en wat ze doen. Specialisaties, logo en naw-gegevens zijn met Activator zichtbaar voor ruim 800 hoofdaannemers in Europa.

Als bouwspecialisten naar de derde stap willen, bieden we ze een Promoter abonnement. Dit abonnement werkt in principe hetzelfde als advertenties op Google: bouwspecialisten betalen om hoger in de zoekresultaten van hun specialisatie en werkgebied te staan. Zonder een Promoter abonnement staan bouwspecialisten tussen alle andere Activator abonnementhouders of tussen de bouwspecialisten zonder abonnement. Maar met Promoter geven we ze een podium en daarmee meer aanvragen: bouwspecialisten met een Promoter abonnement krijgen gemiddeld 12 keer meer aanvragen dan bouwspecialisten zonder Promoter.

Koppelingen van 12Build 

12Build heeft samenwerkingen met hoofdaannemers en bouwspecialisten, maar ook met bedrijven die ons platform aanvullen om het werken voor de bouw makkelijker te maken. We hebben bijvoorbeeld de gegevens van openbare handelsregisters (KvK, KBO) geïmporteerd in onze eigen database om handelsnummers van bouwspecialisten te valideren en te verrijken. Maar we doen nog veel meer om het jou zo makkelijk mogelijk te maken:

Financiële gezondheid en faillissementen

12Build heeft een koppeling met Creditsafe en Graydon. Deze bedrijven bieden klanten van 12Build de mogelijkheid meer te weten dan alleen een kredietranking. In Matchmaker kunnen hoofdaannemers bijvoorbeeld een uitgebreid rapport van een bouwspecialist opvragen. Creditsafe en Graydon bieden inzicht in de financiële gezondheid van bouwspecialisten, zodat er gezonde samenwerkingen ontstaan tussen hoofdaannemer en bouwspecialist. Hoe lager de ranking, hoe meer risico je als hoofdaannemer loopt. Dat is voor hoofdaannemers direct zichtbaar als zij zoeken in onze uitgebreide database.

Onze database mag alleen uit actieve bouwspecialisten bestaan, want anders kan het zijn dat een hoofdaannemer een offerteaanvraag verstuurt naar een bouwspecialist die inmiddels al niet meer bestaat of failliet is. Dat kost de hoofdaannemer geld en dat willen we niet. Daarom hebben we een link met Rechtspraak (NL) en Creditsafe (NL, BE, DE), die de faillissementen en beëindigingen doorvoeren in onze database.

Kwaliteitskenmerken

12Build geeft kwaliteit, expertise en trackrecord een podium. Daarom filter je in onze database op, onder andere, certificaten.

  • KOMO is dé specialist in objectief vastgestelde kwaliteit van producten, realisatieprocessen, diensten en personen in de woning-, infra-, water- en utiliteitsbouw. Certificaten worden dagelijks naar 12Build geüpload en bij de juiste bouwspecialisten zichtbaar gemaakt.
  • TÜV Nederland (VCA, ISO) is een certificerende instelling. Zij geven onder andere VCA- en ISO-certificaten uit aan bouwspecialisten. Elk kwartaal worden deze gegevens geüpdatet in 12Build.

12Build is ook bezig een koppeling te maken met SSVV om VCA-certificaten realtime te valideren en met NEN om de Safety Culture Ladder-gecertificeerden inzichtelijk te maken.

Jouw werk kan makkelijker

We hebben al deze koppelingen, abonnementen en collega’s om jou tijd te besparen in het zoeken naar geschikte bouwspecialisten voor een project. Werk je nog niet met 12Build, maar ben je tijdens het lezen van deze blog wel nieuwsgierig of enthousiast geworden? Laat dan je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
12Build
Geschreven door

12Build

Ook interessant voor jou

Kies voor meer overzicht

ga voor betere projectbeheer en afhandeling
Wil jij de projectadministratie en -communicatie gemakkelijker afhandelen? Snel geschikte bouwspecialisten vinden? Met 12Build Matchmaker:
Bitmap - De uitgebreide database van 12Build: zoek naar bouwspecialisten voor jouw project
Path 2 1 - De uitgebreide database van 12Build: zoek naar bouwspecialisten voor jouw project
Logo 12build FC - De uitgebreide database van 12Build: zoek naar bouwspecialisten voor jouw project