Blog

Een up-to-date database met jouw gegevens voor meer relevante aanvragen: deel 2

Bij 12Build hebben we dagelijks mensen werken die onze database vol bouwspecialisten up-to-date houden. Dat is nodig, want onze database is het belangrijkste onderdeel van ons product.

In de vorige blog over dit onderwerp behandelden we de eerste drie onderdelen van ons databasebeheer: de hoofdaannemers die Matchmaker gebruiken, bouwspecialisten met een Promoter- of Activatorabonnement en natuurlijk onze eigen data agents. In deze vervolgblog vertellen we je alles over samenwerkingen, links, andere databases (bijvoorbeeld certificatenregisters), webcrawlers en de gratis datasets die 12Build raadpleegt.

Samenwerkingen, links andere databases

12Build heeft samenwerkingen met hoofdaannemers en bouwspecialisten, maar ook met bedrijven die ons platform aanvullen om het werken voor de bouw makkelijker te maken. We kunnen daardoor de kredietwaardigheid aangeven van bouwspecialisten. Deze kredietwaardigheidscijfers worden dagelijks ververst.

12Build heeft een koppeling met Creditsafe en Graydon. Deze bedrijven bieden klanten van 12Build de mogelijkheid meer te weten dan alleen een kredietranking. In Matchmaker kunnen hoofdaannemers bijvoorbeeld een uitgebreid rapport van een bouwspecialist opvragen. Creditsafe en Graydon bieden inzicht in de financiële gezondheid van bouwspecialisten, zodat er gezonde samenwerkingen ontstaan tussen hoofdaannemer en bouwspecialist. 

In Matchmaker zien hoofdaannemers direct wat de financiële gezondheid is van een bouwspecialist. Creditsafe hanteert een ranking van A tot en met E. De letter A betekent dat een bedrijf ‘low risk’ is en bij een letter E is een bedrijf ‘not rated’. Dat betekent dat ze óf helemaal niet bestaan, óf dat er te weinig informatie beschikbaar is in het handelsregister. Vanaf een  C-ranking is het volgens Creditsafe een kredietwaardige score. Bij een D of een E is de kans groter dat een bedrijf failliet gaat. Hoe lager de ranking, hoe meer risico je als hoofdaannemer loopt. Dat is voor hoofdaannemers direct zichtbaar als zij zoeken in onze uitgebreide database.

Kwaliteitskenmerken

12Build geeft kwaliteit, expertise en trackrecord een podium. Daarom filter je in onze database op, onder andere, certificaten.

  • KOMO is dé specialist in objectief vastgestelde kwaliteit van producten, realisatieprocessen, diensten en personen in de woning-, infra-, water- en utiliteitsbouw. Certificaten worden dagelijks naar 12Build geüpload en bij de juiste bouwspecialisten zichtbaar gemaakt.
  • TÜV Nederland (VCA, ISO) is een certificerende instelling. Zij geven onder andere VCA- en ISO-certificaten uit aan bouwspecialisten. Elk kwartaal worden deze gegevens geüpdatet in 12Build.

12Build is ook bezig een koppeling te maken met SSVV om VCA-certificaten realtime te valideren en met NEN om de Safety Culture Ladder-gecertificeerden inzichtelijk te maken.

certificaten 300x266 - Een up-to-date database met jouw gegevens voor meer relevante aanvragen: deel 2

Faillissementen/beëindigingen

Onze database mag alleen uit actieve bouwspecialisten bestaan, want anders kan het zijn dat een hoofdaannemer een offerteaanvraag verstuurt naar een bouwspecialist die inmiddels al niet meer bestaat of failliet is. Dat kost de hoofdaannemer geld en dat willen we niet. Daarom hebben we een link met Rechtspraak (NL) en Creditsafe (NL, BE, DE), die de faillissementen en beëindigingen doorvoeren in onze database.

Faillissementen 300x252 - Een up-to-date database met jouw gegevens voor meer relevante aanvragen: deel 2

Baselifts CreditSafe

Jaarlijks krijgen we van tien landen een bestand met naw-gegevens van bouwspecialisten. Denk hierbij aan: aantal werknemers, adresgegevens, websites en omzet.

We zijn ook bezig om maandelijks de nieuwe start-ups uit de bouw te vinden, deze te screenen en vervolgens eventueel toe te voegen aan onze database. Dat doen we om het werk van onze klanten nog makkelijker te maken. Want hoe meer nieuwe bouwspecialisten we zelf al toevoegen, hoe minder bouwspecialisten hoofdaannemers toe hoeven te voegen. Hoofdaannemers voegen namelijk, zoals we in de vorige blog beschreven, zelf regelmatig nieuwe bouwspecialisten toe die onze database ontglipt zijn. Hoe meer 12Build daarvan op zich neemt, hoe meer werk we onze klanten uit handen nemen.

Vrije datasets

De openbare handelsregisters (KvK, KBO) helpen ons om handelsnummers van bouwspecialisten te valideren en te verrijken.

Web spiders / crawlers

Web spiders, ook wel crawlers genoemd, zijn ‘spinnen’ die pagina’s van een website indexeren. Dat betekent dat een computerprogramma het internet afstruint naar nieuwe pagina’s die belangrijk zijn voor onze database. Dat zijn in het geval van jouw bedrijf alleen pagina’s van websites die je zelf hebt gemaakt of hebt laten maken, dus geen persoonlijke gegevens die jij niet wilt delen.

Zoekmachines als Google maken ook gebruik van spiders om een website te crawlen en een goed beeld te krijgen van deze website. Dat gebeurt allemaal zodat jij beter zichtbaar bent voor de mensen die jou moeten zien.

Belangrijkste filters 12Build (data op basis van afgelopen 12 maanden)

Filtergebruik 231x300 - Een up-to-date database met jouw gegevens voor meer relevante aanvragen: deel 2

Hoofdaannemers filteren, zo blijkt uit onze cijfers, het meeste op de relatie die zij met bouwspecialisten hebben. Is het een vaste relatie? Een favoriete bouwspecialist?
Andere populaire filters die hoofdaannemers gebruiken zijn ‘bouwsector’, ‘trefwoorden’, ‘specialisatie’ en ‘maximale afstand tot het project’. 

Mis je iets? Laat het ons weten!

Mis je iets in onze database? Een filter misschien? Een certificaat? Laat het ons weten door een mail te sturen naar databasebeheer@12build.com.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tiffany Frasa
Geschreven door

Tiffany Frasa

Ook interessant voor jou

Kies voor meer overzicht

ga voor betere projectbeheer en afhandeling
Wil jij de projectadministratie en -communicatie gemakkelijker afhandelen? Snel geschikte bouwspecialisten vinden? Met 12Build Matchmaker:
Bitmap - Een up-to-date database met jouw gegevens voor meer relevante aanvragen: deel 2
Path 2 1 - Een up-to-date database met jouw gegevens voor meer relevante aanvragen: deel 2
Logo 12build FC - Een up-to-date database met jouw gegevens voor meer relevante aanvragen: deel 2