Blog

Hoe je zoveel mogelijk waarde haalt uit werken in de cloud

Je weet waarschijnlijk al wel wat de cloud voor jouw bedrijf kan doen in een wereld na COVID-19. Je hebt je collega’s misschien zelfs al verteld hoe je dat gaat doen. Dus waarom gaat het verplaatsen naar volledig werken in de cloud dan zo langzaam? Je hebt het er immers al jaren over en sinds COVID-19 alleen maar meer.

Een cloudopslagsysteem werkt met een dataserver die verbonden is met het internet. Een gebruiker verzendt bestanden naar de server, waar de bestanden vervolgens worden opgeslagen. In de cloud heb je altijd en overal toegang tot jouw belangrijke documenten.

We geven je vier tips voor effectief gebruik maken van de cloud.

Zorg dat al je collega’s in dezelfde cloud werken

Om effectief en snel in de cloud te werken, moeten werkgevers bepalen welke ondersteuning ze nodig hebben om de organisatie op weg te helpen. Hiervoor kun je een duurzaam financieringsmodel opzetten om de investeringen in kaart te brengen die nodig zijn om volledig online te werken. Je kunt ook een nieuw bedrijfsmodel ontwikkelen voor bedrijfstechnologie dat gebruikmaakt van de cloud voor snelheid, flexibiliteit en efficiënte schaalbaarheid. Of je kunt nieuw, jong talent aantrekken en behouden. Alle drie samen helpen het managementteam zich te verenigen over een werkwijze. Zonder dit perspectief evolueert je bedrijf waarschijnlijk te traag naar de cloud voor een “nieuw normaal”, waardoor je achterblijft bij de concurrentie.

Voldoende cloudopslag is heel belangrijk

Je kent het wel: meerdere WeTransfers moeten sturen, omdat eentje niet voldoende ruimte biedt voor alle documenten. De cloud biedt daar een oplossing voor, maar is ook gelimiteerd. Of je nu werkt met Dropbox, Drive of 12Build, zorg dat je voldoende opslag hebt voor al je belangrijke bestanden. Neem Google Drive als voorbeeld: het maximum aantal items in een gedeelde Drive is 400.000. Bestanden én mappen. Bestanden én mappen. Google schrijft zelf dat “gebruikers van gedeelde Drives met te veel bestanden wellicht problemen hebben met het ordenen en terugvinden van items of negeren veel van de content.” Individuele gebruikers van Drive kunnen per dag 750 GB uploaden. Voor twee euro per maand heb je toegang tot 100GB opslagruimte. Is dit niet voldoende? Dan heb je nog de mogelijkheid om voor 10 euro per maand 1TB aan opslagruimte af te nemen, of voor 100 euro per maand maar liefst 10TB. Het is dus prijziger dan het aanbod van bijvoorbeeld Microsoft, maar het gaat allemaal via je Google account.

Werk je in de cloud van 12Build, dan houd je altijd en overal overzicht en grip op het hele bouwproces. Zoek je bouwtekeningen van een project van 10 jaar geleden? Dan staan die netjes gearchiveerd, eenvoudig terug te vinden in onze cloud. 12Build heeft geen limiet op het aantal bestanden of de grootte van de bestanden. Upload zoveel je wil en deel de bestanden direct met bouwspecialisten. Je betaalt niets extra als je meer bestanden uploadt.

Gooi je externe harde schijven weg

Ruimte nodig op je bureau? Dat stapeltje externe harde schijven, cd’tjes en mappen heb je niet meer nodig als je in de cloud werkt. Het beginnen met werken in de cloud vereist vaak investeringen, maar is op de lange termijn efficiënter. Vooral voor bedrijven die hun technologische omgeving nog helemaal niet hebben geoptimaliseerd.

In de cloud werk je efficiënt met de meest recente bestanden. Geen dubbele documenten meer waarin iedereen andere wijzigingen aanbrengt. In de cloud werk je met je collega’s samen in hetzelfde document. Wijzigingen die jouw collega’s doen, zie je meteen.

Beveilig je data automatisch

Betrouwbaarheid van de cloud gaat vooral over de stabiliteit van de systemen die je gegevens hosten en de beschikbaarheid van je gegevens. Niemand wil z’n gegevens opslaan op een storingsgevoelig systeem. Terwijl je dat wel jaren hebt gedaan op je pc of externe harde schijven. Alle kritische componenten van een cloudsysteem, bijvoorbeeld de stroomvoorziening, zijn meervoudig uitgevoerd. Gegevens worden meestal op tenminste drie verschillende harde schijven opgeslagen. Bovendien worden ze in stukjes gehakt en wordt elk stukje gecodeerd en op verschillende plekken opgeslagen.

De nummer één prioriteit van clouddiensten is voorkomen dat derden toegang krijgen tot jouw data. De maatregelen die Nasdaq-genoteerde bedrijven nemen om jouw data te beschermen gaan meestal verder dan de zekerheden die je zelf in zou bouwen. En wist je dat het grootste deel van de datadiefstal intern plaatsvindt, door je eigen werknemers? Uit onderzoek van bureau RapidScale blijkt dat 94% van de ondervraagde bedrijven meer datazekerheid had nadat zij overstapten op de cloud. De belangrijkste bijdrage aan deze zekerheid? Encryptie. Die maakt het veel moeilijker voor derden om toegang tot jouw data te krijgen.

Nog steeds wantrouwig? Je kunt ook zelf maatregelen nemen om je data in de cloud te beschermen, bijvoorbeeld met authenticatie. Dat betekent dat je naast inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord om bij je gegevens te komen, ook gebruik moet maken van een code die je ontvangt op je telefoon. Een sterk wachtwoord is daarin al de eerste stap. De meeste hackers proberen immers gewoon je wachtwoord te ontcijferen.

12Build biedt extra beveiligingsopties voor jouw bestanden. Handig, voor als je bijvoorbeeld een project voor defensie uitvoert. Bij deze optie moet de bouwspecialist eerst een geheimhoudingsverklaring tekenen voordat hij de projectgegevens kan inzien en documenten mag downloaden.

12Build

Bij 12Build werken we ook in de cloud. 12Build host haar applicatie bij AWS Amazon Web Services, wereldleider in hostingservice. Hierdoor worden alle data opgeslagen in Frankfurt, Duitsland. Door het gebruik van redundante services (belangrijke componenten worden dubbel opgeslagen om uitval te voorkomen) bieden we een schaalbare ‘Platform as a service’ oplossing. In het kort zorgt deze opzet voor de nodige stabiliteit in dienstverlening en veiligheid in databehoud. Daarnaast kunnen we hierdoor bij een hoge belasting de capaciteit snel uitbreiden zodat de bereikbaarheid en de snelheid van de applicatie gewaarborgd blijft.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
12Build
Geschreven door

12Build

Ook interessant voor jou

Kies voor meer overzicht

ga voor betere projectbeheer en afhandeling
Wil jij de projectadministratie en -communicatie gemakkelijker afhandelen? Snel geschikte bouwspecialisten vinden? Met 12Build Matchmaker:
Bitmap - Hoe je zoveel mogelijk waarde haalt uit werken in de cloud
Path 2 1 - Hoe je zoveel mogelijk waarde haalt uit werken in de cloud
Logo 12build FC - Hoe je zoveel mogelijk waarde haalt uit werken in de cloud