Blog

Waarom bouwprofessionals de waarde van data moeten zien

Leestijd: 3 min

De bouwsector genereert een enorme hoeveelheid data. Maar om de bedrijfsinformatie te stimuleren, moeten data nauwkeurig worden gespecificeerd, vastgelegd en geïnterpreteerd. Daarom is het bijhouden van informatie een essentieel onderdeel van een project, aangezien het informatie bevat over de kritieke activa, materialen en apparatuur.

70% van de hoofdaannemers ziet de waarde van Building Information Modeling (BIM) tijdens projecten. Daarom is het essentieel om aan het begin van een project normen vast te stellen om data te structureren en bruikbare inzichten te krijgen. Voor hoofdaannemers betekent dit dat ze de kernprincipes van gegevens begrijpen en meten.

Dankzij data weten bedrijven op welke klanten zij zich moeten richten. Een hoofdaannemer weet met data welke projecten het meest rendabel zijn geweest, een bouwspecialist weet welke hoofdaannemer garantie biedt voor een opdracht. Data zorgen ervoor dat je betere financiële keuzes maakt.

Waarom normen belangrijk zijn: de uitdagingen van onvoldoende data

We worden overweldigd door grote hoeveelheden data. Meestal wordt deze reactie veroorzaakt door krappe, overlopende planningen en budgetten, een gebrek aan middelen en vaardigheden en een gebrek aan het begrijpen van de waarde of het voordeel van informatie voor bedrijfsactiviteiten.

De sleutel tot een succesvolle digitalisering is dat datasets compleet, correct, consistent en verbonden zijn. BIM-modellen stellen je in staat om binnen enkele seconden vol vertrouwen de gewenste informatie te krijgen en te bepalen welke acties moeten worden ondernomen.

De kernprincipes van data: definieer vereisten

Om de kracht van data te benutten en bruikbare inzichten en bedrijfsinformatie te stimuleren, moet je definiëren en begrijpen welke gegevens waardevol zijn en waarom. Ervoor zorgen dat data inzichtelijk zijn in overeenstemming met jouw vereisten en in een formaat dat gebruiksgemak mogelijk maakt, is van cruciaal belang om de efficiëntie te verbeteren.

Specifiek zijn over hoe deze informatie wordt geleverd, heeft gevolgen voor hoe je deze gebruikt. Data wordt vaak aangeleverd in grote hoeveelheden, wat resulteert in hoge verwerkingskosten en het verminderen van het potentieel voor het leveren van geïntegreerde, datagestuurde processen.

Weten wat je nodig hebt, waarom je het nodig hebt, wanneer je het nodig hebt en in welk formaat is heel belangrijk. Zodra deze principes zijn vastgesteld, is het van cruciaal belang dat ze worden beheerd, gemeten en herhaald.

Gegevensstructuur: de voordelen van een online verbonden platform

Tegenwoordig bestaat er datagestuurde technologie. Deze technologie is open, flexibel en gemakkelijk te implementeren zodat eigenaren meer zichtbaarheid van hun gegevens hebben. Gemakkelijk in, gemakkelijk uit. Hierdoor kunnen bouwprofessionals de kwaliteit en volledigheid van gegevens in realtime beoordelen om ervoor te zorgen dat ze bij de overdracht krijgen wat ze nodig hebben.

Wanneer gegevens worden verzameld en verrijkt gedurende de levenscyclus van het project, bevatten deze waardevolle inzichten voor exploitatie en onderhoud en toekomstige planning, ontwerp en constructie. Met deze data kunnen hoofdaannemers de verantwoordelijkheden duidelijk definiëren en de toeleveringsketen en bredere bedrijfsfuncties gemakkelijker en zonder onderbreking beheren.

Een offerteplatform met inzicht in data

12Build biedt bouwspecialisten en hoofdaannemers interessante inzichten op basis van gegevens die wij zowel automatisch als handmatig bijhouden. Zo zie je als hoofdaannemer bijvoorbeeld wat de daadwerkelijke rekenbereidheid van een bouwspecialist is op basis van bij hoeveel offerteaanvragen hij heeft gerekend. We laten ook zien wat de financiële gezondheid is van een bouwspecialist, omdat we een samenwerking hebben met Creditsafe. Het is daarnaast mogelijk om als hoofdaannemer een bouwspecialist te evalueren. Als je vaker samenwerkt met die bouwspecialist, toont 12Build jou het gemiddelde van de cijfers die je de bouwspecialisten voor verschillende projecten hebt gegeven. Zo weet je als hoofdaannemer altijd waar je aan toe bent.

Die rekenbereidheid is voor bouwspecialisten ook inzichtelijk. Op basis van hun eigen daadwerkelijke rekenbereidheid, kunnen ze de rekenbereidheid die ze zelf hebben aangegeven aanpassen naar een realistisch doel. Voor bouwspecialisten is het bij 12Build ook inzichtelijk hoeveel offerteaanvragen ze in totaal hebben gekregen.

Op onze statistiekenpagina houden we voor elke specialisatie automatisch bij hoeveel offerteaanvragen er zijn gedaan voor die specialisatie, welke bouwspecialisten de meeste aanvragen krijgen en hoe snel er gemiddeld gereageerd wordt op een aanvraag.

Wil je meer weten over hoe 12Build met jouw data omgaat? Of wil je meer informatie over ons platform? Laat dan je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk terug.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
12Build
Geschreven door

12Build

Ook interessant voor jou

Kies voor meer overzicht

ga voor betere projectbeheer en afhandeling
Wil jij de projectadministratie en -communicatie gemakkelijker afhandelen? Snel geschikte bouwspecialisten vinden? Met 12Build Matchmaker:
Bitmap - Waarom bouwprofessionals de waarde van data moeten zien
Path 2 1 - Waarom bouwprofessionals de waarde van data moeten zien
Logo 12build FC - Waarom bouwprofessionals de waarde van data moeten zien