Vanaf 2021 treedt de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in werking. Gecertificeerde kwaliteitsborgers moeten dan aangeven of een bouwwerk voldoet aan het Bouwbesluit. Voor de hoofdaannemer, maar ook andere bouwpartijen, is het daarom van groot belang om data over certificaten en kwaliteitskenmerken te kunnen inzien.  

Bouwpartijen kunnen in 12Build filteren op certificaten en beoordelingsrichtlijnen zoals de ‘BRL 5019 Kwaliteitsborging voor het bouwen’. Een certificaat op basis van deze BRL is een managementcertificaat voor de kwaliteitsborger.


Samenwerking met KOMO voor zichtbaarheid kwaliteit

Een van de wijzigingen van de Wkb is dat de aansprakelijkheid verschuift naar de bouwer, ook na oplevering. De bouwer en andere bouwpartijen zijn daardoor op zoek naar maximale zekerheid. Met een transparante database maakt 12Build kwaliteit inzichtelijk. Dit doen wij onder andere door een samenwerking met KOMO. 

De bouwsector kan met het KOMO-keurmerk vertrouwen op onbetwiste kwaliteit. In het kader van de Wkb zorgt toepassing van KOMO-gecertificeerde producten en processen ervoor dat de kwaliteitsborger tijd en werk bespaart. Immers gekwalificeerde processen en producten zijn al objectief op kwaliteit getoetst.


“We willen onze database zo transparant mogelijk maken voor bouwprofessionals. Dit realiseren wij door relevante selectiecriteria toe te voegen en de kwaliteit hiervan te waarborgen. Een beoordelingsrichtlijn is een voorbeeld van zo’n selectiecriterium. We proberen op verschillende manieren de database te verrijken bijvoorbeeld door samenwerkingen aan te gaan en te koppelen met certificatenregisters. Zo krijgt veiligheid en kwaliteit een platform.” 

- Jonathan Acis | Datamanager 12Build


Veiligheid en kwaliteit krijgt een platform

Door de koppeling tussen onze database en die van KOMO kan je in 12Build zien welke kwaliteitsverklaringen een bepaalde bouwspecialist heeft en op welke beoordelingsrichtlijnen die zijn gebaseerd. De hoofdaannemer heeft zo de mogelijkheid om hierop te filteren en te zoeken. 

Met de komst van de Wkb zullen hoofdaannemers nog meer de nadruk leggen op de kwaliteit die bouwspecialisten leveren. Bereid je nu al voor op deze nieuwe wet en zoek geborgde producten en processen via KOMO-certificaten in 12Build

Eingestellt am 09.03.2020 durch: KOMO & 12Build

Spotlight

Verkerk Groep B.V.
Zwijndrecht

Kontakt

Brauchen Sie Rat?

Rufen Sie uns an

Hinterlassen Sie Ihre Nummer, und einer unserer Berater ruft Sie an, um die Möglichkeiten für Ihren Betrieb zu besprechen.

Nummer hinterlassen
Kontakt aufnehmen

Sie können uns Ihre Frage auch per E-Mail schicken. Wir sorgen dafür, dass Sie rasch eine Antwort bekommen.

Senden Sie eine E-Mail
Chatten Sie mit uns

Die schnellste Möglichkeit, uns zu kontaktieren, bietet der Live-Chat mit einem unserer Berater.

Starten Sie mit einem Live Chat
Online Meeting

Unsere Stärke ist der persönliche Kontakt. Auch bei einem online Ferngespräch.

Termin vereinbaren
}