Dit jaar behoort 12Build opnieuw tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland en zijn daarmee winnaar van de FD Gazellen award 2018. Dit maakte het Financieele Dagblad bekend.

FD Gazellen Awards zijn prijzen die Het Financieel Dagblad uitgereikt aan Nederlandse organisaties die de voorgaande drie jaar bovengemiddelde groei hebben laten zien, financieel gezond zijn en over innovatief ondernemerschap beschikken. 12Build won de FD Gazellen Award ook in 2016 en 2017. Dit jaar is de selectiecriteria echter aangescherpt waardoor er naast omzetgroei ook winstmarge en personeelsgroei (FTE) meegewogen wordt. Personeelsgroei is een indicator voor een bijdrage aan de werkgelegenheid en winstgevendheid is een indicator in welke mate een bedrijf toegevoegde waarde biedt.

Van kwantiteit naar kwaliteit

Deze groei is voornamelijk tot stand gekomen door de focus te verleggen naar het nieuwe product Activator. Met Activator krijgen bouwspecialisten de mogelijkheid om hun organisatie beter te profileren en te presenteren aan hoofdaannemers. Een uitgebreid bedrijfsprofiel inclusief: referentieprojecten, specialisaties, certificaten, keurmerken etc. zorgt er voor dat zij betere offerteaanvragen van nieuwe en huidige opdrachtgevers ontvangen.

Europese groei

Ook de groei in het buitenland zorgt voor een stijging in de omzet, winst en het aantal medewerkers. Op dit moment heeft 12Build ruim 30 hoofdaannemers in België, 50 in Duitsland en lopen er verschillende testprojecten in Frankrijk, Scandinavië, Oostenrijk en Zwitserland.

Komende jaren gaat 12Build haar marktaandeel in de Europese bouwsector verhogen naar ruim 30%.

Trots op het team

‘Dat we nu voor het derde jaar op rij hebben gewonnen is een extra compliment’, zegt ondernemer Erik Nieuwenhuis. ‘Vooral omdat de selectiecriteria flink zijn aangescherpt. Het is een groot compliment voor ons hele team.  Het is een stimulans om door te zetten en een bevestiging dat we met elkaar op de goede weg zijn. ‘

Posted on 11/08/2018 by: 12Build

Spotlight

De Balkonhekkenfabriek
Almelo

Contact

Need advice?

Call us

Leave your number and one of our advisors will call you to discuss the options for your company.

Leave number
Contact

You can also send us your query by email. We will ensure you receive a response quickly.

Send an email
Chat with us

The quickest way to contact us is via live chat with one of our advisors.

Start with live chat
Online meeting

Personal contact is our strength. Also during an online call remotely.

Make an appointment
}