Vanaf 2021 treedt de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in werking. Gecertificeerde kwaliteitsborgers moeten dan aangeven of een bouwwerk voldoet aan het Bouwbesluit. Voor de hoofdaannemer, maar ook andere bouwpartijen, is het daarom van groot belang om data over certificaten en kwaliteitskenmerken te kunnen inzien.  

Bouwpartijen kunnen in 12Build filteren op certificaten en beoordelingsrichtlijnen zoals de ‘BRL 5019 Kwaliteitsborging voor het bouwen’. Een certificaat op basis van deze BRL is een managementcertificaat voor de kwaliteitsborger.


Samenwerking met KOMO voor zichtbaarheid kwaliteit

Een van de wijzigingen van de Wkb is dat de aansprakelijkheid verschuift naar de bouwer, ook na oplevering. De bouwer en andere bouwpartijen zijn daardoor op zoek naar maximale zekerheid. Met een transparante database maakt 12Build kwaliteit inzichtelijk. Dit doen wij onder andere door een samenwerking met KOMO. 

De bouwsector kan met het KOMO-keurmerk vertrouwen op onbetwiste kwaliteit. In het kader van de Wkb zorgt toepassing van KOMO-gecertificeerde producten en processen ervoor dat de kwaliteitsborger tijd en werk bespaart. Immers gekwalificeerde processen en producten zijn al objectief op kwaliteit getoetst.


“We willen onze database zo transparant mogelijk maken voor bouwprofessionals. Dit realiseren wij door relevante selectiecriteria toe te voegen en de kwaliteit hiervan te waarborgen. Een beoordelingsrichtlijn is een voorbeeld van zo’n selectiecriterium. We proberen op verschillende manieren de database te verrijken bijvoorbeeld door samenwerkingen aan te gaan en te koppelen met certificatenregisters. Zo krijgt veiligheid en kwaliteit een platform.” 

- Jonathan Acis | Datamanager 12Build


Veiligheid en kwaliteit krijgt een platform

Door de koppeling tussen onze database en die van KOMO kan je in 12Build zien welke kwaliteitsverklaringen een bepaalde bouwspecialist heeft en op welke beoordelingsrichtlijnen die zijn gebaseerd. De hoofdaannemer heeft zo de mogelijkheid om hierop te filteren en te zoeken. 

Met de komst van de Wkb zullen hoofdaannemers nog meer de nadruk leggen op de kwaliteit die bouwspecialisten leveren. Bereid je nu al voor op deze nieuwe wet en zoek geborgde producten en processen via KOMO-certificaten in 12Build

Placé le 09-03-2020 par: KOMO & 12Build

Dans le spotlight

RM Glas Nederland b.v.
Nieuwegein

Contact

Besoin de conseils ?

Appelez-nous

Laissez-nous votre numéro et l'un de nos conseillers vous appellera pour passer en revue les différentes possibilités pour votre entreprise.

Laisser numéro
Prendre contact

Vous pouvez également nous envoyer votre question par e-mail. Nous ferons en sorte de vous répondre rapidement.

Envoyez un e-mail
Discutez avec nous

La manière la plus rapide pour nous contacter est de discuter en temps réel avec l'un de nos conseillers.

Démarrez une discussion en temps réel
Réunion en ligne

Notre force réside dans le contact personnel. Egalement au cours d'une conversation en ligne, à distance.

Prendre rendez-vous
}