Yes! een slechte Evaluatie

Je kan haast niet voorkomen dat er naast lof ook af en toe commentaar zal verschijnen. Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt en sommige klanten zijn niet snel tevreden. Soms had je dingen achteraf anders moeten doen. 

Maar hoe vervelend zo’n beoordeling ook is, het heeft ook voordelen:   

A. Je weet precies op welk punt je kan verbeteren. Je klant heeft ervoor gekozen om je erop te wijzen, in plaats van elders te klagen. Super tof, hij wil jou namelijk helpen. Was hij niet geïnteresseerd, dan zou hij deze tijd niet hebben genomen om zijn klacht te uiten.

B. Door deze klacht goed op te lossen en correct te reageren op de evaluatie, kan je niet alleen de negatieve mening van deze klant, maar daarmee ook andere relaties veranderen in loyaliteit. Een klant die tevreden is na het oplossen van een klacht, heeft meer invloed dan een standaard afhandeling. 

Slechte publiciteit is ook publiciteit. Wanneer je op de juiste manier reageert, is dit de perfecte kans om je imago te versterken.

Verbeterpunten

Online evaluaties helpen je bedrijf verder. Je weet precies wat er goed gaat en wat er verbeterd kan worden. Zorg er dan ook voor dat je team juist daar aan de slag gaat. Verbeter wat al goed gaat en los de bestaande problemen op. Hiermee versterk je de publiciteit van je bedrijf.

Uiteindelijk komt het hierop neer: al deze meningen zijn een contactmoment. En laten het echte gezicht van je bedrijf zien. De manier waarop je met de evaluaties om gaat, geeft niet alleen de bezoeker een beeld van het bedrijf, maar ook jezelf een realistische kijk op hoe je gezien wordt.

Juist bij een online beoordeling, bijvoorbeeld via Evaluator, op je LinkedIn pagina of via Facebook, is het belangrijk dat je reageert. Begin altijd met het aanbieden van je excuses en geef daarbij aan wat je gaat verbeteren. Fouten horen erbij. Zorg dat je ervan leert.

Loyaliteit

Tot nu toe keken we naar de invloed van online evaluaties op potentiële klanten. Maar het correct afhandelen van klachten, online en offline, heeft ook invloed op de loyaliteit van je bestaande klanten. Deze kunnen je evaluaties namelijk ook bekijken, vooral wanneer het al een tijdje geleden is dat jullie hebben samengewerkt. Ze checken bijvoorbeeld de mening van anderen en eventuele nieuwtjes. Gebruik deze evaluaties daarom ook als een promotie van innovaties binnen je bedrijf. Daarmee blijf je aantrekkelijk voor nieuwe én bestaande relaties.

Je kan je klanten stimuleren om een evaluatie achter te laten en daarbij je bedrijf positief te waarderen via de verschillende social media. Zorg ervoor dat je constante kwaliteit, kennis en kunde aanbiedt. Daarmee bouw je een waardevolle reactie op en zullen klanten graag de tijd nemen om een positieve reactie achter te laten. Uiteindelijk zal zich dit uiten in meer klanten. 

Je kan ervoor kiezen om evaluaties op te vragen bij je klanten, door gebruik te maken van externe software. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 12Build Evaluator. Deze is specifiek gericht op de bouwsector.

Bouwen doe je toch samen?!  Het is dus van belang dat bouwpartners inzicht hebben in jouw kwaliteit en jij in die van hen. Met 12Build Evaluator evalueer je elkaar om daarmee samen te groeien.

Placé le 11-06-2019 par: Robbin Stegers

Dans le spotlight

Oostingh Staalbouw B.V.
Katwijk

Contact

Besoin de conseils ?

Appelez-nous

Laissez-nous votre numéro et l'un de nos conseillers vous appellera pour passer en revue les différentes possibilités pour votre entreprise.

Laisser numéro
Prendre contact

Vous pouvez également nous envoyer votre question par e-mail. Nous ferons en sorte de vous répondre rapidement.

Envoyez un e-mail
Discutez avec nous

La manière la plus rapide pour nous contacter est de discuter en temps réel avec l'un de nos conseillers.

Démarrez une discussion en temps réel
Réunion en ligne

Notre force réside dans le contact personnel. Egalement au cours d'une conversation en ligne, à distance.

Prendre rendez-vous
}